Friss hírek

2010.06.17. 21:19

Csütörtökön folytatódott a Cozma-per

<p>A vádlottak meghallgatásával folytatódott a városi bíróságon Veszprémben, a Cozma-ügy tárgyalása. A tárgyalás a gyilkosság helyszínén történt garázdaság 25 vádottjának a pere. A gyilkossági ügy három vádlottja ősszel áll a megyei bíróság elé. Azonban a mostani tárgyaláson is elhangzottak Cozma megölésével kapcsolatos kijelentések: a kilencedrendű vádlott terhelő vallomást tett Raffael Sándorra. Sztojka Iván megtagadta a vallomástételt.</p>

Beéry Iván, a kilencedrendű vádlott a tárgyaláson azt állította, hogy Csoki - vagyis Raffael Sándor - a történtek után azt mondta, hogy megszúrta a magas csíkos pólós férfit. Ez a leírás a megölt Marian Cozmára illik. Beéry vallomása egyébként megegyezik azzal, amit korábban a nyomozás idején tett.

Sztojka Iván harmadrendű vádlott megtagadta a vallomástételt, de előző, még a nyomozók előtt a verekedésről tett vallomása szerint két másik vádlott szinte rávetette magát Cozmára, és Csoki - vagyis Raffael Sándor - olyan lendülettel lökte meg őt, hogy Cozma eldőlt. Sztojka azt mondta, ő meg akarta akadályozni a verekedést. Korábbi vallomásában egyébként a gyilkosságról is beszélt Sztojka: egy másik vádlottól, Németh Győzőtől azt hallotta, hogy Raffael volt, aki szúrt. A nyomozati vallomás ismertetése után Sztojka szembesítéseket kért, illetve poligráfos vizsgálatot és, hogy a helyszínen az ott történteket bemutathassa. A bíró elutasította a kérelmet.

A Cozma-ügy tárgyalása pénteken folytatódik.

2009. február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál előtt érte halálos késszúrás Marian Cozmát a város kézilabda klubjának beállósát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is. A nyomozók a tanúvallomások alapján egy Enyingről érkezett bandát gyanúsítottak az elkövetéssel. A halálos szúrással Raffael sándort gyanúsítják. Az ügyet két részre bontották: a szórakozóhelyen kitört tömegverekedés kapcsán most van a Veszprémi Városi Bíróság előtt 25 ember, a gyilkossági ügyet szeptembertől tárgyalja a Veszprém Megyei Bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!