Friss hírek

2010.06.10. 12:59

ÁRVÍZ - Zánkán táborozhatnak az árvízkárosult gyerekek

<p>Egész nyáron fogadják a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Táborban az árvizes területekről érkező gyerekeket. Ezzel is próbálják segíteni a családjukat. Az eddigi adatok szerint körülbelül 200 gyermek már biztosan pihenhet majd a táborban, de még lehet jelentkezni - közölték csütörtökön a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban.</p>

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyi államtitkár szerdán összehívta a Karitatív Tanácsot, ennek ülésén döntöttek olyan régóta lefoglalt vámáru elosztásáról, amelyet a segítő szervezetek visznek majd el a rászorulóknak - itt például ruháról, műszaki cikkekről van szó. Emellett a szociális terület egyik költségvetési fejezetéből a karitatív szervezeteknek azonnali támogatást adnak költségeik fedezéséhez az árvízi védekezéssel kapcsolatban.

A Baptista Segélyszervezet 2 millió, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 3 millió és a
Magyar Vöröskereszt is 3 millió forintot kap, ezen szervezetek egyébként is költségvetési soron vannak. A Magyar Katolikus Karitász valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet: 10 millió forintot kap, mivel ezek nincsenek költségvetési soron - közölte az államtitkár.

Soltész Miklós beszélt még arról, hogy pénteken szolidaritási felhívást tesznek közzé az építészeknek és a mérnököknek. Azt kérik tőlük, hogy lehetőség szerint segítsék tudásukkal a helyreállítást az árvizes területeken. A felhívást többen aláírták már, például az építész és a mérnök kamara elnöke is.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a zánkai táboroztatásról elmondta: körülbelül 200 gyerek van már azok listáján, akik biztosan mennek Zánkára. Az államtitkár szerint a szülők nyugodtan elengedhetik gyerekeiket, pedagógus felügyelete mellett, jó körülmények között lesznek a táborban. A részletekről az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságánál lehet érdeklődni Miskolcon, valamint [email protected] címen is várják a jelentkezéseket.

A turnusok hossza személyre szabott lehet, tehát a gyerekeknél figyelembe veszik majd, milyen helyzetben van a családjuk illetve mi lett a házukkal. A gyerekeket Zánkán több ágyas szobákban helyezik el, és a napi háromszori étkezés mellett szükség esetén ruhát is adnak nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!