Friss hírek

2010.06.22. 18:20

A mezőgazdaságban látja az egyik kitörési pontot az Egyesült Államok budapesti nagykövete

<p>Magyarországon a mezőgazdaság lehet az egyik olyan terület, amely alkalmas a megújulásra - jelentette ki az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, amikor hivatalában fogadta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - közölte a szaktárca kedden. Eleni Tsakopoulos Kounalakis a találkozón kifejtette: Barack Obama amerikai elnök új együttműködési lehetőségeket kezdeményez a partnerországokkal. Hozzátette: a kapcsolatépítés leghatékonyabb módja, ha a tagországok sikeresen fejlődnek és kitörési pontokat találnak.</p>

Stabil, a magyar hagyományoknak megfelelő ágazati struktúrák kialakítása a cél - mondta el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, amikor tájékoztatta az Egyesült Államok budapesti nagykövetét az új kormány működéséről és a tárcaösszevonásokról. A miniszter a kormány vidékfejlesztési programjából kiemelte, hogy elsősorban a fiatal gazdákat kívánják támogatni. Átalakítják a forráselosztás arányait és a támogatásokhoz való hozzáférés szabályait úgy, hogy erősödjenek a kis- és közepes gazdaságok, javuljon a vidéki életminőség és biztosítva legyen a családi gazdálkodás folytonossága.

Az árvízzel kapcsolatban a tárcavezető elmondta, hogy nehézséget okoz a védekezés, mert rendezetlenek a hatáskörök és a tulajdonviszonyok, ezért az állam nem tud hatékonyan fellépni. A miniszter egyben köszönetet mondott azért, hogy a nagykövetség 50 ezer dollárt adományozott Magyarországnak az árvízi védekezésre. Amerika budapesti nagykövete a találkozón azt mondta: nyitottak az együttműködésre a vízhasználat vagy vízelvezetés kérdésében, hiszen Kalifornia államnak komoly tapasztalata van a katasztrófa-elhárításban és a vízgazdálkodás terén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!