Friss hírek

2010.06.10. 13:44

A Djindjics-gyilkosságot elkövető klán újabb tagját fogták el

<p>Szerb és horvát rendőrök közös akcióban fogták el az országok közti zöldhatáron Zoran Djindjics egykori szerb kormányfő egyik gyilkosát. A férfi - aki magát Milos Simovicsnak azonosította - annak a bűnbandának a tagja volt, amely több mint hét éve megölte a szerb miniszterelnököt. Egyik társát kedden tartóztatták le Zágrábban.</p>

A horvát-szerb határon elfogott Simovics Szerbiába próbált meg átjutni. Semmilyen irat nem volt nála, ezért személyazonosságát még igazolnia kell a rendőrségnek. A férfi azt állította, hogy ő Milos Simovics, akit a Djindjics-gyilkosság miatt távollétében 40 év börtönre ítéltek. A rendőrség már üldözte őt, miután a kormányfő elleni merénylet másik elkövetője, a kedden megsebesült, majd letartóztatott Szretko Kalinics azt állította, hogy Simovics lőtt rá. Szerb sajtóértesülések szerint a két férfi egy kábítószerügylet miatt került összetűzésbe.

Kalinics és Simovics is az úgynevezett zimonyi klán tagjai voltak, amely 2003 márciusában meggyilkolta Milosevics éra utáni első szabadon választott szerb miniszterelnököt. A Djindjics-gyilkosság ügyében 2003 decemberében indult meg a bírósági eljárás. A két fő vádlottat, Milorad "Legija" Ulemeket, aki a vád szerint kitervelte a gyilkosságot és Zvezdan Jovanovicsot, aki elsütötte a fegyvert 40-40 év börtönre ítélték. Kalinics 30, Simovics 40 évet kapott. Rajtuk kívül még három a gyilkosságban bűnrészes személy van szökésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!