Friss hírek

2010.05.03. 14:46

PDSZ: szüntesse meg az új kormány a béren kívüli juttatások megadóztatását!

<p>14 ezer forintról 4 ezerre csökkentették tavaly a tanároknak járó szakkönyv-vásárlási juttatás éves összegét, ráadásul ez valójában 2600 forint nettót jelent - mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke hétfõn. Kerpen Gábor szerint egyre több olyan iskola van, ahol a pedagógusok saját maguk veszik a tanításhoz szükséges eszközöket, a fénymásolópapírt, a táblafilcet, és vannak olyanok is, akik vissza akarják küldeni a megalázóan alacsony támogatást. A PDSZ azt kéri az új kormánytól, szüntesse meg a béren kívüli juttatások adóztatását, de legalább a szakkönyv-vásárlási támogatás adóját töröljék el.</p>

Kerpen Gábor elmondta: a PDSZ egy hónapja az APEH-hez és a Pénzügyminisztériumhoz fordult, hogy vizsgálják meg a szakkönyv-vásárlási támogatás adóztatásának jogosságát. Az APEH egyáltalán nem válaszolt a az érdekképviselet levelére, a szaktárca is csak hétfõn jelezte, hogy hamarosan választ adnak.

A szakszervezet elnöke kérdésre válaszolva elmondta: a hétfõi magyar érettségi tételek végre valóban irodalomközpontúak. Viszont szaktanári vélemények szerint nehézségi szintjük nagyon alacsony, egy kilencedikes diák is könyen megoldhatja ezeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!