Friss hírek

2010.04.28. 13:41

Zöld szervezetekkel tervezi az együttmûködést az LMP

<p>Több kulcskérdésben is hasonló elképzelései vannak a Lehet Más a Politikának a zöld civil szervezetekkel. Jávor Benedek, a párt szóvivõje szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a jövõben rendszeres egyeztetéseket folytatnak a hazai civil szférával, és összehangoltan lépnek fel a többi között a mezõgazdaság, a vízgazdálkodás és az energiapolitika kérdéseiben.</p>

Jávor Benedek emlékeztetett: az LMP a civil szférából nõtt ki, és a továbbiakban is fontos, hogy jelen legyenek a civil szervezetek. A párt leendõ frakciója délelõtt a zöldekkel tárgyalt az együttmûködésrõl, a feladatokról és a lehetõségekrõl. A szóvivõ hozzátette: több kulcskérdésben is összehangolt fellépést terveznek. Példaként említette a mezõgazdaság helyzetét, a földtörvényt, a vízgazdálkodást, a klímatörvényt, az uniós pályázatokat, és az energiapolitikát. A párt a jövõben rendszeresen egyeztetést ígért a civileknek.

Lukács András, a Levegõ Munkacsoport elnöke a találkozó után arról beszélt: reméli, hogy a többi parlamenti párt is a környezetbarát fejlesztések és a "zöld átalakítások" irányába megy.

Jávor Benedek kérdésre válaszolva arról is beszélt: a frakció mûködésérõl és személyi kérdésekrõl még egyeztetnek a pártban, várhatóan június közepén pedig tisztújítást tartanak. Hozzátette: elõtte módosítani kell az alapszabályt, mert abban tisztázni kell a frakció viszonyát a párthoz. A szóvivõ hangsúlyozta: az LMP-nél nem a frakciónak lesz pártja, hanem fordítva, mert a választási eredmény minden tag és szimpatizáns eredménye. Nem egy-két ember mögé sorakoztatják fel a pártot, hanem csoportként lépnek fel - szögezte le a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!