Friss hírek

2010.04.19. 12:46

VULKÁNI HAMU - Ferihegyen felkészültek a gépek indítására és fogadására

<p>A Ferihegyi Repülõtér fel van készülve arra, hogy a légtérzár hétfõ déli feloldása után gépeket indítson és fogadjon - mondta el a Független Hírügynökségnek a Budapest Airport szóvivõje. Azt még nem lehet tudni, hogy mely légitársaságok mely gépei indulnak el. Ezért azt kérik, hogy az utasok ne induljanak el a reptérre anélkül, hogy elõtte egyeztetnének a légitársaságukkal.</p>

Egyelõre még nem tudni, hogy mikor állhat helyre a forgalom a Ferihegyi Repülõtéren, hiszen több európai országban továbbra is van még teljes vagy részleges légtérzár - mondta el a Független Hírügynökségnek a Budapest Airport szóvivõje. Szilágyi Károly hangsúlyozta, hogy a reptér felkészült arra, hogy gépeket indítson és fogadjon, a légtér megnyitása után nem sokkal azonban még kérdéses, hogy melyik járatok indulhatnak el Ferihegyrõl vagy érkezhetnek meg oda. Több légitársaság ugyanis korábban már törölte járatait.

Szilágyi Károly kiemelte, azt kérik az utasoktól, hogy senki se induljon el a Ferihegyi Repülõtérre anélkül, hogy elõtte egyeztetett volna a légitársaságával: indul-e a gépe vagy még nem.

Magyarország légterét pénteken este hét órától zárták le, az izlandi vulkánkitörés után keletkezett hamufelhõ ugyanis az ország fölé érkezett és veszélyeztethette a repülõgépek épségét. A Független Hírügynökségnek a HungaroControl kommunikációs vezetõje korábban elmondta, hogy hétfõ délelõtt elõször részlegesen, déli 12 órától pedig teljesen megnyitották újra a légteret az újabb intézkedésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!