Friss hírek

2010.04.16. 17:01

VULKÁNI HAMU: Egyelõre nem visznek sebesült amerikai katonákat Ramsteinba

<p>A vulkáni hamufelhõ miatt egyelõre nem repülhetnek az amerikai katonai szállítógépek a németországi Ramsteinba, ahol az Egyesült Államok hadseregének katonai kórháza van - közölték pénteken amerikai védelmi illetékesek. Az afganisztáni és az iraki háborúkban súlyosan sérült amerikai katonákat a ramsteini amerikai légi bázisra, majd onnan a közeli Landstuhl orvosi központba szokták vinni.</p>

A Landstuhl orvosi központ a legnagyobb amerikai katonai kórház az Egyesült Államok területén kívül. Egy névtelenséget kérõ amerikai katonai tisztségviselõ azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy a sérült katonákat szállító gépek Dél-Európán keresztül repülnek, amíg a légtérzárlat van a kontinens más részein, majd a Washington melletti Andrews légi támaszponton landolnak.

A bejelentés szerint ezek az egészségügyi gépek a levegõben vagy egy olaszországi támaszponton tankolnak a helyzettõl függõen. A francia hírügynökség értesülése szerint bár az amerikai szállítógépek útvonala is változott a hamufelhõ illetve a légtér-zárlatok miatt, a rendkívüli helyzet nem befolyásolja az iraki és az afganisztáni katonai mûveleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!