Friss hírek

2010.04.16. 17:26

VULKÁNI HAMU - A holnap reggeli helyzettõl függ a légimentés újraindulása

<p>A magyar légimentõkre is vonatkozik a péntek este 7 órától elrendelt teljes légtérzár, az alacsonyan repülõ gépeknél azonban szombat reggel újraértékelik a helyzetet, és ennek alapján döntenek, hogy újra elindulhatnak vagy sem - mondta a Független Hírügynökségnek az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója péntek délután. Göndöcs Zsigmond közölte azt is: ha az illetékesek úgy döntenek, hogy az alacsonyan repülõ mentõhelikopterek szombaton sem szállhatnak fel, a földi mentés át tudja venni a feladatukat..</p>

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatósága péntek délután jelentette be, hogy este 7 órától légtérzárat rendel el a teljes magyar légtérre az izlandi vulkánkitörés miatt. A teljes repülési tilalom szombat este 7 óráig érvényes. A hatóság az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése miatt rendelt el zárlatot, mert a légkörbe került nagy mennyiségû vulkáni hamu hamarosan eléri az országot. A tilalmat korábban is feloldhatják, ám szükség esetén további zárlat is elõfordulhat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget péntek délután Polcz Kornélia, az NKH szóvivõje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!