Friss hírek

2010.04.29. 16:31

Visszaforgatta a villanyóra kerekét egy leolvasó Nyírbátor környékén

<p>Illegális fegyverek, cigaretta után kutattak, majd legnagyobb meglepetésre visszafelé forgó villanyórát is találtak szerdán a rendõrök egy férfi, Nyírbátorhoz közeli ingatlanán. A nyomozók még az éjszaka eljutottak az áramszolgáltató óraleolvasójához, aki némi készpénzért cserébe visszaforgatta a villanyóra "kerekét" - közölte csütörtökön Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökséggel.</p>

A szóvivõ elmondta: illegális lõfegyverekrõl, valamint jövedéki visszaélésekrõl szerzett információk alapján tartott házkutatást szerdán a Nyírbátori Rendõrkapitányság egy környékbeli férfi több ingatlanán a Vám- és Pénzügyõrséggel közösen. Fegyvert végül nem találtak, szeszt és pancsolt italokhoz szükséges anyagokat és ukrán zárjegyes cigarettát viszont igen. Ebben az ügyben egyelõre a vámnyomozók vizsgálódnak.

A rendõröknek feltûnt egy szokatlan jelenség is, nevezetesen, hogy a lakás villanyórája visszafelé forog. A rendõrök feltételezték, azért, mert éppen a házkutatás megkezdése elõtt kezdték illegálisan visszaállítani a villanyórát. Ezért nyomozni kezdtek. Hamar kiderült, hogy a szálak az áramszolgáltató egyik alkalmazottjához vezetnek, aki a megalapozott gyanú szerint többször is pénzt fogadott el azért, hogy a valósnál kevesebb fogyasztást írjon be. A 39 éves férfi kérésre vissza is állított villanyórákat: ezer kilowattóra visszatekeréséért tízezer forintot tett zsebre. A nyomozás jelenlegi adatai alapján kéttucatnyi nyírbátori és környékbeli fogyasztónak, köztük kisvállalkozóknak tett ily módon szívességet az óraleolvasó.

A férfit a rendõrök több rendbeli vesztegetéssel és lopással gyanúsítják, az eddigi adatok szerint az áramszolgáltatónak okozott kár meghaladja a 4,5 millió forintot. Eljárás indult az ellen a 47 éves férfi ellen is, akirõl kiderült: bûnsegédként a villanyórák manipulálásához számítógép-vezérelt gravírozó berendezéssel gyártotta a plombákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!