Friss hírek

2010.04.09. 13:46

Választási csalás miatt feljelentést tesz az MSZP

<p>Ügyészségi feljelentést tesz az MSZP elnöke amiatt, hogy a Fidesz 2009-ben feltehetõen választási csalást követett el Pécsett - jelentette be pénteken Lendvai Ildikó. A szocialista pártelnök ismeretlen tettesek ellen tesz bejelentést az ügyészségen, a csütörtökön nyilvánosságra került és feltehetõen Kubatov Gábor fideszes pártigazgató által mondottak alapján. Lendvai Ildikó azt várja a Fidesz elnökétõl, hogy álljon a nyilvánosság elé és valljon színt arról, tudott-e ezekrõl a visszaélésekrõl.</p>

Aljasnak és gátlástalannak nevezte az MSZP elnöke, hogy a Fidesz - a Kubatov Gábor szavairól készült hangfelvétel tanúsága alapján - a pécsi idõközi választás elõtti kampánycsend idején Szili Katalin szocialista jelölt szóróanyagait dobta be a postaládákba, majd feljelentést tett az ügyben. Lendvai Ildikó antidemokratikusnak nevezte a Fidesz idei kampányát. A pártelnök azt várja a Fidesz vezetõjétõl, nyilatkozzon arról, hogy valóban Kubatov Gábor beszél-e a felvételen és tudott-e ezekrõl a csalásokról a pártvezetés.

Az MSZP kampányfõnöke pénteken részletesen ismertette a szocialisták támogatói adatbázisának mûködését. Szigetvári Viktor hangsúlyozta, hogy ezek a listák az adatvédelmi törvények betartásával és adatvédelmi ombudsman folyamatos tájékoztatása mellett mûködnek.

A szocialisták részletes adatbázist építettek fel az elmúlt évek során nem csupán saját szimpatizánsaikról és támogatóikról, hanem politikai ellenfeleikrõl, azok szimpatizánsairól és aktivistáiról, sõt, azok családtagjairól is - ez derül ki a Magyar Nemzet Online szerint egy YouTube videómegosztóra felkerült videóból. Ezen egy férfi a párt adatbázis-kezelõjének mûködését magyarázza. Budai Bernadett, az MSZP szóvivõje a Független Hírügynökségnek csütörtök este azt mondta: nem ismerik a férfit, és provokációnak tartják a felvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!