Friss hírek

2010.04.16. 16:11

VÁLASZTÁS 2010 - Szanyi Tibor: Nem nyúltunk törvénytelen eszközökhöz

<p>Nem nyúltak törvénytelen eszközökhöz a kampányban - ezt mondta pénteken Szanyi Tibor szocialista képviselõjelölt azzal a kiszivárgott hangfelvétellel kapcsolatban, amelyen a XIII. kerületbe történõ átjelentkezésekre buzdít. A politikus hangsúlyozta: számba vették, hogyan tudnak védekezni az ellen, hogy a kerületbe nagyon sokan jelentkeztek be a választások elõtt, végül elvetették, hogy az MSZP is ugyanehhez a módszerhez nyúljon.</p>

Szanyi Tibor pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: délelõtt értesült arról, hogy egy húsvét elõtti kampányértékelésen elmondott beszédérõl hangfelvétel készült és az kikerült az internetre. Mint mondta: az egy hosszú értekezlet volt a szûk kampánystábjával, 20-30 emberrel. A politikus állítása szerint nem tudja pontosan, hogy abból mely részek kerültek nyilvánosságra.

A szocialista képviselõjelölt szerint akkor már látszott, hogy "exponenciálisan emelkedik" a XIII. kerületbe átjelentkezõ választók száma. Éppen ezért számba vették, hogy milyen lehetséges ellenlépéseket tudnak tenni. Felmerült, hogy szembefordítják ellenfelükkel ugyanazt a fegyvert, végül ezt a lehetõséget elvetették. Abban maradtak, hogy a húsvéti ünnepek alatt pihennek, majd folytatják a kerületben élõk meggyõzését. Szanyi Tibor szerint a választási eredmények messzemenõen igazolják, hogy nem nyúltak a külsõ mozgósítás eszközéhez, hiszen "eléggé rossz" eredményeket ért el.

Szanyi Tibor azt is leszögezte, hogy nem óhajt foglalkozni egy manipulatív, többszörösen vágott, az egész kampánybeszélgetés tartalmát nem közlõ hangfelvétel részleteivel. Ahogy eddig sem, ezután sem fognak az "ellenfél mocskolódásaival" törõdni, még ha titkosszolgálati módszereket is vetnek be - mondta.

Szalay Péter, a Fidesz politikusa szerint Szanyi Tibor "csúnyán lebukott". Pénteki közleményében azt írta: két nappal azután, hogy alaptalanul rágalmazta a Fideszt a lakóhelyüktõl távol szavazó polgárok ügyében, most pont róla derült ki, hogy átjelentkezéseket és átszavazásokat szervezett. Szerinte a leleplezõ hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után Szanyi Tibor és az MSZP magyarázattal tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!