Friss hírek

2010.04.20. 15:31

VÁLASZTÁS 2010 - MSZP: Meg kell védeni a közvetlen polgármester-választás jogát

<p>Az MSZP csak olyan önkormányzati modellt támogat, amelyben közvetlenül választják a polgármestereket, nem pedig Orbán Viktor jelöli ki az elöljárót - mondta keddi sajtótájékoztatóján az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó hozzátette: a második forduló tétje, hogy teljhatalma lesz-e a Fidesznek, vagy a parlament sokszínûsége lefedi az ország sokszínûségét. A szocialista politikus szerint át kell gondolni a fõváros és a kerületek viszonyát.</p>

A Fidesz meg akarja szüntetni a fõvárosi kerületeket - mondta az MSZP listavezetõje. Mesterházy Attila szerint ezt a felvetést erõsíti, hogy Tarlós István, a fõvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetõje nem cáfolta ezt az értesülést. A politikus hozzátette: a Fidesz kétharmados parlamenti többségének célja az egypártrendszer visszaállítása. Mesterházy Attila szerint erõs demokratikus kontrollra van szükség Orbán Viktor túlhatalmával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!