Friss hírek

2010.04.19. 16:26

VÁLASZTÁS 2010 - Mesterházy: Fontos a közszolgálati média függetlensége

<p>Aggasztó, hogy a Fidesz egy kétharmados felhatalmazás esetén egyoldalúan módosíthatja az eddig konszenzusos médiatörvényt - mondta hétfõn az MSZP listavezetõje. Mesterházy Attila szerint kialakult egy jobbra húzó médiabirodalom, ám ha ehhez a közszolgálati médiumok is csatlakoznak, az veszélyezteti a sajtószabadságot.</p>

Fontos a közszolgálati médiumok függetlensége, amelyekben helyet kell kapniuk az ellenzéki véleményeknek is - mondta hétfõn Mesterházy Attila. Az MSZP listavezetõje szerint félõ, hogy megszüntetik vagy csökkentik az MTI állami támogatását és létrehoznak egy kormányzati hírügynökséget. A szocialista politikus a Magyar Televízió, Duna Televízió és a Magyar Rádió tervezett összevonásáról is beszélt. Ezeket az információkat ugyan a Fidesz részérõl cáfolták, ám Mesterházy Attila szerint ez csak akkor lehet hiteles, ha Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nyilatkozik a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!