Friss hírek

2010.04.12. 00:21

VÁLASZTÁS 2010 - Mesterházy: A választók leváltották a kormányt, új idõszak kezdõdik

<p>A választások elsõ fordulója arról szólt, hogy ki alakítson kormányt, ám a második forduló tétje, hogy milyen ellenzéke lesz az új kormánynak - mondta vasárnap éjszaka az MSZP kormányfõjelöltje. Mesterházy Attila telefonon gratulált Orbán Viktornak, és arra kérte a Fidesz elnökét, hogy minden magyar miniszterelnöke legyen. A szocialista politikus a két forduló között továbbra is vitára várja a Fidesz listavezetõjét.</p>

A haza nem létezhet ellenzék nélkül, ezért a második forduló tétje, hogy milyen erõs demokratikus kontrollja lesz a kormánynak - mondta vasárnap Mesterházy Attila. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: a választók leváltották a kormányt és új idõszak kezdõdik. A szocialista politikus számít azok támogatására, akik hisznek az erõs demokratikus kontroll szükségességében, és nem akarnak a szélsõjobbra és Orbán Viktorra szavazni. A politikus szerint a szocialisták sok helyen tudnak majd fordítani a második fordulóban.

Mesterházy Attila arra kérte Orbán Viktort, hogy ne a megosztásra, hanem az ország felvirágoztatására törekedjen. A politikus azt ígérte, hogy választóikat és a demokratikus értékeket is meg fogják védeni. Az elmúlt 4, 8, illetve 20 év értékelésére április 25-e után lesz lehetõség - mondta Mesterházy Attila.

A választási eredményekrõl Lendvai Ildikó pártelnök és Mesterházy Attila kormányfõjelölt mellett más politikus nem nyilatkozott. Mesterházy Attila sajtótájékoztatóját követõen a sajtó képviselõi nem tehettek fel kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!