Friss hírek

2010.04.11. 21:16

VÁLASZTÁS 2010 - még mindig több százan várnak a Bocskai úton, de már az épületben

<p>Még mindig több százan várnak arra, hogy leadhassák voksukat a országgyûlési választások elsõ fordulójában Budapesten, a XI.. kerületi Bocskai úton. Idõközben a szavazókör munkatársai kinyitották az érintett iskola egyik bejáratát, így a szavazók már az épület folyosóin, aulájában illetve a tornateremben várakoznak.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, este fél 8 körül még körülbelül ezren vártak arra, hogy leadhassák voksukat a XI. kerületi Bocskai úton, ahol egyébként az igazolással érkezõ választópolgárok szavazhatnak. Este fél 8 körül körülbelül 400-500 méteren át kígyózott sor, a szavazók sorszámot is kaptak, hogy ne legyen fennakadás. A kialakult helyzet miatt a várakozókat forró teával és pogácsával kínálták..

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint este háromnegyed 9 körül még mindig sokan várnak arra, hogy leadhassák voksukat, a sor végén állók között 600-620-as sorszám is akad. Idõközben a szavazókör munkatársai megnyitották az érintett iskola egyik bejáratát is, hogy a szavazóknak ne kelljen a hidegben állniuk. A többségében fiatal voksolók így már az épület aulájában, a tornateremben illetve a folyósokon várakozhatnak. Egy szavazó körülbelül egy perc alatt végez. Az utca gyakorlatilag teljesen kiürült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!