Friss hírek

2010.04.12. 14:56

VÁLASZTÁS 2010 - Gyenesei István nem lesz képviselõ

<p>Gyenesei István, a most búcsúzó parlament egyetlen függetlenként mandátumot szerzett képviselõje nem lesz tagja az új Országgyûlésnek. A Somogyért Egyesület elnöke hétfõi közleményében úgy fogalmazott, hogy "szeretett volna Dél-Somogyban tovább szolgálni, de tudja, hogy nehéz idõszak, nehéz terhétõl mentesült". A politikus számított arra, hogy körzetében lesz második forduló, de szerinte a Somogyért Egyesület az õszi önkormányzati választást követõen, továbbra is meghatározó erõ marad a térségben.</p>

Gyenesei István Somogy megye 5. számú választókerületében, Nagyatád térségében indult, ám ott a második helyen végzett. Karvalics Ottó a Fidesz-KDNP jelöltje már az elsõ fordulóban megnyerte a választást, miután a szavazatok több mint felét kapta.
Gyenesei István 2008 májusától csaknem egy éven át volt tagja - önkormányzati miniszterként - a kisebbségi Gyurcsány-kormánynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!