Friss hírek

2010.04.12. 00:31

VÁLASZTÁS 2010 - FEJÉR MEGYE - Hétbõl öt hely már az elsõ fordulóban eldõlt

<p>Fejér megye mind a hét választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei végeztek az elsõ helyen, közülük várhatóan öten szereznek mandátumot az elsõ fordulóban.</p>

A nem hivatalos végeredmény szerint már elsõ körben a parlamentbe került Vargha Tamás, L.Simon László, Törõ Gábor, Varga Gábor és Tessely Zoltán.

Várhatóan nem szerez mandátumot az elsõ fordulóban Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivõje. Az adatok száz százalékos feldolgozottsága szerint a székesfehérvári 1-es körzetben 49,51 százalékot kapott, míg a második helyen a szocialista Knizse Gyula végzett 23,72 százalékkal, a Jobbik jelöltje, Kummer Ákos lett a harmadik, 13,38%-kal. Szintén ebben a körzetben indult Viniczai Tibor, a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja, a párt jelenlegi alelnöke, Székesfehérvár alpolgármestere. Viniczai az öt képviselõ-jelölt közül az utolsó, ötödik helyen végzett 3,58 százalékkal.

Valószínûleg szintén a második fordulóban dõl a mandátum sorsa Fejér megye 3-as választókörzetében, Dunaújvárosban. A csaknem teljesen feldolgozott adatok alapján az elsõ fordulót Dorkota Lajos, a Fidesz országgyûlési képviselõje és Dunaújváros alpolgármestere nyerte 41,95%-kal, a szocialista Kálmán András (24,40%) és a jobbikos Pintér Tamás (14,83%) elõtt.

A hét választókörzetbõl öt helyen az MSZP lett a második a Jobbik elõtt, két helyen a Jobbik megelõzte a szocialistákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!