Friss hírek

2010.04.20. 05:16

Utcamûvészet a Károlyi Kertben - avagy ki látott már kerítésen képet?

<p>Rendhagyó utcamûvészeti kiállítással várják az érdeklõdõket kedden a Károlyi Kertben. A "kerítés-tárlaton" bemutatkoznak az V. kerületben élõ és alkotó fiatal képzõmûvészei és a Belváros galériái. Az egynapos kiállítás látogatói azonban nem csak a festményeket tekinthetik meg, hanem végigsétálva a Károlyi utcán a megújult Belvárosról is képet kapnak.</p>

Az utcafrontra kihelyezett tárlat szervezõinek nem titkolt szándéka, hogy a nemrégiben átadott Fõutcára is felhívják a figyelmet. Április elején befejezõdött ugyanis a Budapest Szíve program elsõ üteme, amelynek részeként megújult a fõváros impozáns történelmi része. Az ismertebb nevén - Belváros új fõutcája projekt egy átfogó városrehabilitációs programot takar. Ennek részeként számos innovatív technológia felhasználásával megújult a Kálvin tértõl a Szabadság térig tartó 2,7 kilométeres útszakasz. A fõvárosi beruházás egyik alapvetõ célja az volt, a hogy a kerületben élõknek és az odalátogatók számára élhetõbb köztereket alakítsanak ki.

A megújult városmag fiatal mûvészei kedden egy napra kiköltöznek az utcára, hogy ezzel is jelezzék, a kerület valóban kívül-belül lélegzik. A tárlat anyagát a Károlyi Kert kerítésére helyezik ki, hogy azok is meg tudják tekinteni a képeket, akik csak elsétálnak a mûalkotások mellett. Az érdeklõdõk délelõtt 11-és este hét óra között nézhetik meg a szabadtéri kiállítást.

Bõvebb információ a tárlatról a Belváros új fõutcája honlapján - www.belvarosujfoutcaja.hu olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!