Friss hírek

2010.04.29. 14:01

Újra jár két parkolási bérlet a Székesfehérvár belvárosában élõ családoknak

<p>Újra két autóra válthatnak kedvezményes parkolási bérletet a Székesfehérvár belvárosában lakó családok. Januártól egy lakáshoz csak egy járt, a másodikért 54 ezer forintot kellett fizetni. Az emberek több fórumon is tiltakoztak, így csütörtökön megváltoztatta a korábbi rendeletét a közgyûlés.</p>

Visszaállt a régi rend: a gyalogos, és a kiemelt parkolási övezetben bejelentett állampolgárok a lakóhelyükhöz legközelebb lévõ helyen kaphatnak családonként két kedvezményes bérletet, de csak abban az esetben, ha az autónak üzemben tartójuk, vagy tulajdonosuk. Akiknek nincs autójuk, õk egy vendégkártyát igényelhetnek. A kedvezményes bérletek ára a belvárosban 2700 forint.

A közgyûlés korábban azért szigorított, mert felmérések szerint két-háromszor annyi volt a kiadott lakossági bérlet, mint amennyi az igénybe vehetõ belvárosi parkolóhely. A korábbi tumultus megszûnt a belvárosban a rendelet hatására, így azonban várható hogy ismét kialakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!