Friss hírek

2010.04.23. 14:56

Újra a régi rend szerint lehet közlekedni a Szent Gellért rakparton

<p>Visszaállt az eredeti forgalmi rend a Szent Gellért rakparton péntektõl, miután befejezõdtek az építési munkálatok - közölte az Élõ Duna Projekt sajtóirodája. A mellékcsatornák átépítése már március végén befejezõdött, így már elkülönül egymástól a Rudas Fürdõ szennyvize, valamint a környezetre ártalmatlan fürdõvíz és csapadékvíz.</p>

Az Élõ Duna beruházás részeként tavaly decemberben kezdték átépíteni a Rudas Fürdõbõl kivezetõ mellékcsatornákat és a Szent Gellért rakpart útját. Elõbbi március 30-án, utóbbi pedig csütörtökön fejezõdött be, így péntektõl helyreállt a forgalmi rend az érintett területen.

A fürdõ környéki csatorna-átépítés után egyébként elkülönül egymástól a létesítmény szennyvize, valamint a fürdõ- és csapadékvíz. Utóbbiak ezután is a Dunába folynak, míg a szennyvíz a Budai Duna-parti Fõgyûjtõcsatornán keresztül a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre vezeti a belsõ budai kerületek szennyvizét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!