Friss hírek

2010.04.03. 10:11

Újabb számlagyár Bács-Kiskunban

<p>Több mint egymilliárd forint értékben adott ki fiktív számlákat az a bûnszervezet, amelyre a napokban csapott le a vám- és pénzügyõrség, Bács-Kiskun megyében. A vámnyomozók õrizetbe vették a csoport feltételezett vezetõjét. A férfit 200 millió forintos adócsalással és 60 milliós pénzmosással gyanúsítják.</p>

Az eddigi adatok szerint a számlagyár mûködtetõi 80 cégnek adtak számlákat, fõleg építõipari tevékenységekrõl. A számlákat összesen 21 cég nevében adták ki, összesen 1,1 milliárd forint értékben. A számlákat átvevõ cégek ezek segítségével csökkentették az adójukat. Összesen 200 millió forint adót nem fizettek így be, de ezen felül 60 millió forintos pénzmosással is gyanúsítják õket - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Némedi Varga Éva õrnagy, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Igazgatóság sajtóreferense.

A pénzügyõrök a számlagyárat leleplezõ akcióban több megyében 25 helyszínen tartottak házkutatást. Összesen 220 millió forint értékû vagyont - pénzt, ingatlant, kocsit - foglaltak le, az okozott kár megtérülésének biztosítására.

A kihallgatások után a vámnyomozók egy magyar férfit õrizetbe vettek, õt már elõzetes letartóztatásba is helyezte a Kecskeméti Városi Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!