Friss hírek

2010.04.10. 06:01

Újabb nemzetközi állásbörze - német nyelvterületre várják a jelentkezõket

<p>Három ágazatot érintõ, húsz szakmacsoportba várják az álláskeresõket a német, az osztrák és a svájci EURES-tanácsadók a magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) szombati, ingyenes állásbörzéjén, Budapesten az ELTE Gólyavár épületében. Elsõsorban vendéglátó-ipari, építõipari és egészségügyi végzettségû szakembereket várnak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Oroszlán Andrea, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal fõosztályvezetõje.</p>

A német nyelvterületre koncentrál a magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) állásbörzéje,amelyet az ELTE Gólyavár épületében rendeznek meg április 10-én Budapesten. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal közleménye szerint azért a német nyelvterülettel foglalkoznak, mert a legutóbbi állásbörze felmérése szerint a mintegy ezerötszáz válaszadó 33 százaléka mondta, hogy Németországban és Ausztriában vállalna legszívesebben munkát.

A német, osztrák és svájci munkaadók építõipari, vendéglátó-ipari és egészségügyi szakmákba keresnek munkavállalókat. Németországba betegápolókat, orvosokat és vendéglátó-ipari szakembereket, így szakácsokat, felszolgálókat és gyorsétkeztetési eladókat keresnek. Az ausztriai állásajánlatok ipari szakmunkásoknak és szintén vendéglátó-ipari szakembereknek szólnak. Svájcba gépészmérnököt keresnek. Az állásbörzére ellátogatók találkozhatnak a munkaadókkal, megismerhetik az országok foglalkoztatási szabályait és jogi segítséget is kaphatnak. A külföldi EURES-tanácsadók pedig Ausztria, Németország és Svájc élet- és munkakörülményeirõl tartanak majd elõadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!