Friss hírek

2010.04.24. 11:56

Több mint száz program a Gyermekirodalmi Fesztiválon

<p>Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Gyermekirodalmi Fesztivált április 30-a és május 2-a között Budapesten, a Mûvészetek Palotájában. Egyebek mellett könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, olvasósarokkal, filmvetítésekkel és kerekasztal beszélgetésekkel várják az érdeklõdõket - mondta a Független Hírügynökségnek Sándor Csilla, szervezõ.</p>

A gyermekirodalom, az írók és az illusztrátorok állnak a fesztivál középpontjában. Április 30-án adják át az illusztrátoroknak és íróknak hirdetett pályázat díjait: idén a szegénység és a kirekesztettség témakörében várták az alkotásokat.. Az elsõ díj 300 ezer, a második 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint.

Összességében száznál is több programmal várják a látogatókat április 30-a és május 2-a között. Lesz a többi között könyvbemutató, olvasósarok, filmvetítés, beszélgetés, zenés rendezvény. Könyvgyûjtést is szerveznek, a köteteket késõbb rászoruló családokhoz juttatják el. Anyák napján olyan írónõkkel szerveznek egy kerekasztal beszélgetést, akik maguk is édesanyák. A szegénység témakörében is lesz egy beszélgetés.

A programokról részletesen a fesztivál honlapján, a www.egyuttlennijo.net internetes oldalon lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!