Friss hírek

2010.04.26. 11:56

Több milliárd forintos fejlesztések indulhatnak a nagykanizsai kórházban

<p>3 milliárd forint pályázati pénzt nyert fejlesztésre a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház. Ebbõl az összegbõl és a város önkormányzata által hozzátett 330 milliós önrészbõl egy teljesen korszerû, európai szintû szolgáltatást nyújthat majd az intézmény - mondta el a Független Hírügynökségnek prof. Dr. Bátorfi József fõigazgató, aki hozzátette, hogy hivatalos értesítést még nem kaptak, de informális úton már értesültek a pályázat sikerérõl.</p>

Az elmúlt 20 évben nem jutott hasonló nagyságrendû pénzhez a nagykanizsai kórház - mondta el a fõigazgató. Most a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programhoz benyújtott pályázatukat bírálták el kedvezõen. A pénzbõl a fekvõbeteg ellátást korszerûsítik. Felújítják a központi klinikai tömböt, a kórház fõépületét; kialakítanak egy központi mûtõt és központi diagnosztikai részleget, valamint a szülészeti és nõgyógyászati osztályon létrehoznak egy bababarát részleget. Korszerûsítik az informatikai rendszert és a fõépület liftjeit is, a korbonctani és mikrobiológiai részlegeket pedig a központi épületbe telepítik.

A fõigazgató szerint a fejlesztések legalább két évig tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!