Friss hírek

2010.04.18. 16:41

Tízezernél is többen a fõvárosi Vivicittán

<p>A fõvárosban 12 ezernél is többen vettek részt vasárnap a 25. Vivicitta Városvédõ futáson. Volt, aki az elmúlt 25 évben minden versenyen elindult és most is futásnak eredt. Háromféle távból lehetett választani, aki pedig a lassabb tempót kedveli, az sétálhatott a Városligetben.</p>

Ez volt a 25. T-Home Vivicitta Városvédõ futás. Míg az elsõn, 1986-ban 1700 induló volt, a most vasárnapi rendezvényen 12 ezer 500-an álltak rajtvonalhoz - mondta a Független Hírügynökségnek Kocsis Árpád versenyigazgató. Ez a mostani abszolút részvételi csúcsnak számít - tette hozzá.

A Városligetben és az 56-osok terén megrendezett városvédõ napon 3,3 kilométeres, 6,4 kilométeres vagy 12 kilométeres távot is lehetett választani. Aki pedig a lassabb tempót kedveli, ugyanilyen hosszúságú gyalogláson vehetett részt.

Idén az indulók között a legfiatalabb egy három hónapos ikerpár volt: a kicsik babakocsiban szundikálták végig, míg édesanyjuk lefutotta a több mint 6 kilométeres távot - mondta Kocsis Árpád. A legidõsebbek között pedig egy 76 éves férfi volt, aki eddig az elmúlt 25 évben minden városvédõ futáson részt vett és most is rajthoz állt. A versenyigazgató szerint az idei verseny egyik érdekessége volt, hogy rengeteg szerelmespár érkezett, megfogalmazása szerint mintha Valentin napi rendezvényt tartottak volna.

A szervezõk egyébként idén együttmûködtek az SOS Gyermekfaluval, így a három vidéki intézménybõl 150 gyerek érkezett a futásra. Emellett 8 budapesti vagy a fõvároshoz közeli nyugdíjas otthon is elfogadta a meghívást, az idõsek a 3,5 kilométeres városligeti gyalogláson vettek részt.

A Vivicitta városvédõ futóversenyeket 3 földrész 90 városában rendezik meg, várhatóan idén az összes induló létszáma megközelíti majd a 300 ezret. Itthon három héttel ezelõtt Szegeden tartottak már hasonló rendezvényt, õsszel pedig Kaposváron folytatják a sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!