Friss hírek

2010.04.14. 13:11

Tananyag lesz Bicskén a település története

<p>Beveszik az általános iskolai órarendbe a város történetét Bicskén. Most készül az órarend és a tankönyv. Közben a lakosoknak pályázatot írt ki a kulturális bizottság: 20-30-as évek életmódját bemutató tárgyi emlékeket várnak. Az ezekbõl összeállított kiállítással indul szeptemberben a helytörténeti oktatás.</p>

A tananyag kidolgozása most folyik helytörténész és pedagógusok részvételével. A harmadik és negyedik osztályosok délután, a szabadfoglakozásokon ismerkednek a város múltjával, az ötödik és hatodik osztályosok pedig rendesen tanórákon.

Így szeretnék megalapozni, hogy a gyerekek majd felnõttként is kötõdjenek a településhez- mondta a Független Hírügynökségnek Guba Judit, a kulturális és oktatási bizottság elnöke.

A bizottság pályázatot írt ki a településen élõknek. Várják a 20-30-as évek olyan tárgyi emlékeit, fotóit, amely az emberek életmódját szemléltetik. A kiállítás júliustól szeptemberig tart majd, és az elindítója lesz a szeptemberben kezdõdõ helytörténeti oktatásnak.

Dobozokban õrzik ma még a település tárgyi emlékeit. Ezekbõl és a jeles személyiségeket idézõ emlékekbõl emlékszobát alakítanak majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!