Friss hírek

2010.04.02. 17:36

Száz kérdést tett fel az LMP a Fidesznek

<p>Egy óriási, több tízméteres papírcsíkot ragasztottak fel az LMP aktivistái a Fidesz fõvárosi, Szentkirályi utcai székházának kapujára pénteken. A papírra kézzel száz kérdést írtak fel, amelyek közül valamennyi a legnagyobb ellenzéki párt terveire vontakozik. Schiffer András, az LMP országos listavezetõje azzal magyarázta az akciót, hogy a Fidesz nem árulja el a programját, pedig legalább erre a 100 kérdésre válaszolni kellene ahhoz, hogy a választók ne indulatból, hanem megfontoltan szavazzanak.</p>

Schiffer szerint "ugyanolyan bûnt követ el az, aki nem mondja meg, hogy mit tervez, mint az, aki hazug ígéretekkel téveszti meg a választókat".

Az LMP a többi között a következõ kérdésekre várja a választ: Milyen lépéseket kíván tenni a Fidesz az oktatási rendszer által fenntartott társadalmi különbségek felszámolása érdekében? Akar-e a Fidesz felsõoktatási intézményeket bezárni? Tervezi-e a Fidesz , hogy hazahívja az Afganisztánban szolgáló magyar csapatokat? Kötelezõvé tenné-e Fidesz a pártok számára a nyílt kampányszámla használatát? Milyen konkrét ügyekben mûködne együtt az alkotmány módosítása érdekében a Jobbikkal a Fidesz?

Schiffer András azt mondta: reméli, 100 órán belül választ kapnak kérdéseikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!