Friss hírek

2010.04.23. 14:01

Sûrített levegõ nappala és éjszakája a 100 csoda kiállításon

<p>A sûrített levegõvel foglalkozik a hétvégén a 100 csoda kiállítás. Az április 23-24-ei programsorozat célja, hogy felkeltse az érdeklõdést az új, környezetbarát technológia iránt, valamint népszerûsítsék az idén harmadszor megrendezésre kerülõ pneumobil versenyt. A <br />A 2009. decemberében megnyílt 100 csoda kiállítás száz magyar feltaláló találmányát mutatja be.</p>

A pénteken és szombaton megrendezett kiállítás egyik darabja a három éve kifejlesztett úgynevezett pneumobil, mely a sûrített levegõt felhasználva, környezetbarát módon 25 km/h-s sebesség elérésére is képes biciklire hasonlító közlekedési eszköz. A jármûvet magyar egyetemisták készítették - mondta a Független Hírügynökségnek Menkó Nikolett a kiállítás támogató Bosch Rextroth kommunikációs és marketing vezetõje. Május 8-án 35 ilyen járgány indul a harmadik, országos pneumobil versenyen Egerben. A másik kiállítási darab a szintén sûrített levegõ meghajtásával mûködõ koktélkészítõ gép.

A hétvégi programsorozat pénteken délelõtt kezdõdött, amikor a kiállításra kilátogató érdeklõdõk személyesen is találkozhattak a pneumobil feltalálóival, este hét órától pedig Légbõl kapott varázslatok címmel egy interaktív fizikai shown vehetnek részt az érdeklõdõk a kiállítás helyszínén, a Párizsi udvarban. Szombaton délelõtt 11 órától a Ferenciek terénél csodálhatják meg a pneumobilt mûködés közben a látogatók, délután kettõtõl pedig Barkács kuckóval várják a gyerekeket.

A 100 csoda kiállítás másik célja, hogy a magyar találmányokat megismertessék az itthoni és külföldi befektetõkkel - mondta Erõss Diána, a kiállítás szervezõje. A kiállítást mostanáig körülbelül 20 ezren nézték meg a Ferenciek terénél lévõ teremben. Elsõsorban iskolai csoportok látogatják a kiállítást délelõttönként, míg délután felnõttek, hétvégenként pedig családok látogatására számítanak - tette hozzá a Független Hírügynökség kérdésére Erõss Diána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!