Friss hírek

2010.04.26. 14:26

Sólyom május 14-re hívja össze a parlamentet

<p>Sólyom László köztársasági elnök május 14-én péntekre hívja össze az új országgyûlés alakuló ülését, amennyiben addigra lezárulnak a jogorvoslati eljárások - derül ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfõi közleményébõl. Az államfõ szerdán találkozik Orbán Viktorral a Fidesz elnökével..</p>

Sólyom László köztársasági elnök hétfõn levélben fordult az Országgyûlésbe jutott pártok vezetõihez. Ebben jelezte: azt tervezi, hogy az Országgyûlés alakuló ülését május 14-re, péntekre hívja össze, feltéve, hogy a jogorvoslati eljárások lezajlanak addig. Az alakuló ülés végleges idõpontját az államfõ akkor állapítja meg, ha megszületik a választások jogerõs eredménye.

Sólyom László levelében kéri a pártok vezetõit, hogy az alakuló ülés elõkészítõ tárgyalásait már ezen a héten kezdjék meg. A köztársasági elnök meghívta továbbá Orbán Viktort, a választásokon gyõztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét a kormányalakítással kapcsolatos megbeszélésre. A találkozó április 28-án, szerdán lesz a Sándor-palotában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!