Friss hírek

2010.04.30. 20:01

Sarkadon és Nyíregyházán folytatódnak a hétvégén a Vágta elõfutamai

<p>Szombaton rendezik meg a Sarkadi Vágtát, ahol tíz település lovasai mérik össze tudásukat. Vasárnap a Nyírségi Vágtát tartják meg Nyíregyháza-Sóstón. Várhatóan oda tizenhat településrõl érkeznek majd lovasok. A versenyeken kívül kirakodóvásárokkal, ételkóstolókkal és zenés programokkal is várják az érdeklõdõket. A Nemzeti Vágta elõfutamai a múlt hétvégén kezdõdtek: Baján és Bükkösdön voltak versenyek.</p>

A Sarkadi Vágta programjai már pénteken elkezdõdtek: selejtezõket tartottak, fáklyás felvonulást szerveztek, fúvószenekar is érkezett a településre és utcabált is tartanak. Szombaton egész napos kirakodóvásár, forgók, körhinták, óriáscsúszda és strandröplapda várja az érdeklõdõket, de elõadásokat is szerveznek gyerekeknek. Retró zenei mûsor, könnyûzenei koncert, latin-amerikai táncos show és Republic koncert is szerepel a programban. A rendezvényre legalább tíz - köztük három romániai - településrõl érkeznek lovasok. Csikósok bemutatója, pónifogatok akadályversenye is lesz. A Sarkadi Vágta 16 órakor kezdõdik.

Vasárnap a Nyírségi Vágtával folytatódnak az elõfutamok. Oda tizenhat településrõl érkeznek versenyzõk. Számos színes kísérõprogrammal is készülnek a szervezõk.
Nyíregyháza-Sóstón a lovasversenyen kívül az érdeklõdõk egyebek mellett megnézhetnek egy kaszkadõr show-t, és megtudhatják, hogyan idomítják a lovakat. Tartanak lovasbemutatókat, lesz póni-galopp gyerekeknek és sztárfutamot is rendeznek. A döntõ futam 16 órakor kezdõdik.

A Nemzeti Vágta két elsõ futamát a múlt hétvégén rendezték. Szombaton a Bácskai Vágtára csaknem 13 ezren mentek el Bajára, a versenyen Kulisity Rita diadalmaskodott Érsekhalma színeiben. A vasárnapi Bükkösdi Vágta a szervezõk tájékoztatása szerint családias hangulatban zajlott, 1500-an mentek el rá. Ott Gergely Tekla nyert Abaliget színeiben.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát, és 2010-ben országossá bõvült a rendezvény. A budapesti programok június 2-a és 6-a között lesznek, elõtte 14 vidéki településen rendeznek elõfutamokat, amelyeken tucatnyi település képviselteti magát, így összességében legalább 300 város és falu lakóit mozgatják meg az elõfutamok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!