Friss hírek

2010.04.12. 14:41

RÖVIDHÍR: Orbán: Nagyobb egység, gyorsabb kilábalás

<p>Minél nagyobb felhatalmazást adnak az emberek az egységes kormányzásra a választások második fordulójában , az ország annál hamarabb fog kilábalni jelenlegi nehéz helyzetébõl - mondta Orbán Viktor hétfõn, a választások elsõ fordulóját követõ nemzetközi sajtótájékoztatóján.</p>

A voksolás lebonyolításával kapcsolatos nehézségeket kommentálva a Fidesz elnöke szükségesnek tartaná az ügy kivizsgálását. Szerinte ki kell deríteni, hogy csak szerencsétlenkedésrõl volt-e szó, vagy fellelhetõ mögötte szándék.

Orbán azzal számol, hogy a kormányalakítás idejére az egész évre tervezett költségvetési hiány 95-100 százalékát kimerítik, vagyis tartalék nem marad. Mint mondta, a IMF-nek, a befektetõknek és az újságíróknak is meg kell érteni: az elsõ cél a hiány pontos mértékének megállapítása.

A politikus az MDF-nek a parlamentbõl való kiesését nem kommentálta, a Jobbik szereplése kapcsán viszont azt mondta: a demokrácia gyõzelmének tekinti, hogy a szélsõséges erõk nem kerültek fölénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!