Friss hírek

2010.04.08. 15:31

Rosszulléte miatt félbeszakadt Szima Judit büntetõpere

<p>Csütörtökön a bizonyítási eljárás végén rosszulléte miatt félbe kellett szakítani Szima Judit büntetõperének tárgyalását a Fõvárosi Bróság Katonai Tanácsa elõtt. A Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezetének bujtogatással vádolt fõtitkárát a mentõk szállították kórházba.</p>

A Budapesti Katonai Ügyészség vádirata szerint még 2007 májusában felkerült a szakszervezet, a TMRSZ honlapjára Szima Judit fõtitkár rendelkezésére 3 olyan dokumentum, amelyek tartalma a vád szerint "alkalmas arra, hogy a rendõrség állományán belül az elõljáró, illetve a szolgálati rend, vagy fegyelem iránt engedetlenséget szítson". Ezért az ügyészség Szima Judit rendõr alezredest folytatólagosan elkövetett bujtogatás vétségvel vádolja.

A büntetõper kezdetét eredetileg januárra tervezte a bíróság, de Szima Judit betegsége miatt csak március 30-án tartották meg az elsõ tárgyalást, amelyen ismertették a vádat.
A csütörtöki tárgyaláson Szima Judit hangsúlyozta, hogy nem tett mást, csak a belsõ anomáliákra hívta fel a figyelmet. A Fõvárosi Bíróság Katonai Tanácsa ezután 3 tanút hallgatott meg: a TMRSZ honlapának készítõjét, a web-oldal mûködtetõjét és egy rendõrtisztet, aki olvasta a honlapra felkerült, a vádban szereplõ írásokat. Elutasították a védelemnek a bíróság ellen még március végén benyújtott elfogultsági kifogását, de Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd csütörtökön újra kezdeményezte, hogy állapítsák meg Tóth Szabolcs bíró elfogultságát és függesszék fel az eljárást.
A tárgyaláson kialakult polémia után a bíró 200 ezer forint rendbírsággal sújtotta Gaudi-Nagy Tamás védõt.

A bizonyítási eljárás végén már a perbeszédek megtartására és az esetleges ítélethozatalra készülve, Szima Juditot váratlanul súlyos rosszullét fogta el, hozzá mentõt hívtak és kórházba szállították. A TMRSZ fõtitkárának büntetõpere a tervek szerint április 29-én folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!