Friss hírek

2010.04.29. 16:56

Roncsautókra kértek - és kaptak hitelt

<p>Roncs és totálkáros autók forgalmi engedélyét felhasználva vett fel hitelt egy 78 tagú társaság különbözõ pénzintézetektõl úgy, hogy eszük ágában sem volt visszafizetni a kölcsönt, így ezzel összesen 130 millió forint kárt okoztak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon a csapat 70 tagjával szemben hirdettek csütörtökön jogerõs ítéletet.</p>

Sz. János és 77 társa ellen csalás és más bûncselekmények miatt indult eljárás - közölte a Független Hírügynökséggel Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivõje.

Kiderült: a népes társaság úgy próbált meg pénzhez jutni, hogy megszerezte baleset során összetört, illetve totálkáros autók forgalmi engedélyeit. A forgalmival és hamis adásvételi szerzõdésekkel hitelirodákat kerestek fel, hogy kölcsönhöz jussanak. A pénzt azonban eszük ágában sem volt visszafizetni, így összesen mintegy 130 millió forint kárt okoztak a pénzintézeteknek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon csütörtökön az ügy 70 vádlottjával szemben született jogerõs ítélet. Volt, akit pénzbüntetésre, vagyonelkobzásra ítélt a bíróság, másokat 2,5 évtõl 6 évig terjedõ börtön-, vagy fegyházbüntetésre ítéltek. Egy vádlottal szemben új eljárást rendelt el a bíróság, hét vádlottal szemben pedig még nem jogerõs az ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!