Friss hírek

2010.04.26. 11:26

Rohamsisakokat értékesített fémhulladékként egy ukrán parancsnok

<p>Hetvenezer darab használaton kívüli katonai rohamsisakot adott el fémkereskedõknek egy ukrajnai laktanya élelmes parancsnoka - adta hírül hétfõn az ukrán NEWSru hírportál. A 11 tonnányi sisak rövidesen megjelent a bolhapiacokon, ami szemet szúrt a hatóságoknak..</p>

A közép-ukrajnai Cserkasszi közelében lévõ katonai bázis parancsnoka 40 kopeket (körülbelül 10 forintot) kért a sisakok darabjáért, mely révén 28 000 hrivnyát (700 ezer forintot) keresett.

A fémkereskedõknek természetesen eszük ágában sem volt bezúzni a nem mindennapi vételt, amelyet akár 20-szoros felárral is értékesíthettek a feketepiacon. A hatóságoknak azonban rövid idõn belül feltûnt a környékbeli standokat elárasztó 11 tonnányi rohamsisak.

A katonai ügyészség nyomozói csakhamar eljutottak az államkincstárat ily módon megrövidítõ laktanyaparancsnokhoz, aki most egy cellában várja a haditörvényszék ítéletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!