Friss hírek

2010.04.10. 09:06

Reformkori hétvége a Közlekedési Múzeumban

<p>Reformkori hétvégével emlékezik a Magyar Mûszaki és Közlekedési Múzeum Széchenyi István halálának 150. évfordulóján. A látogatók a Reformkorba utazhatnak a tárlatvezetéseken vagy az Idõszekéren, ahol megismerhetik, hogy milyen is volt az utazás a 19. században, a vonat korszaka elõtt- mondta a Függeten Hírügynökségnek Kócziánné Szentpéteri Erzsébet, az intézmény fõigazgatója.</p>

Széchenyi Istvánt és életmûvét filmekkel, elõadásokkal jelenítik meg a hétvégén a Közlekedési Múzeumban. A gyerekek a "legnagyobb magyar" legnagyobb mûvét, a Lánchidat is felépíthetik papírból a vasárnapi gyerekfoglalkozáson. Minden látogató részt vehet a Reformkori Kalandtúrán, amelyen lesz egy kvíz is, itt a kiállítással kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk a játékosoknak.

A kicsik Idõszekérrel is utazhatnak, ez egy gyermekméretû szekér. Különbözõ terepasztalok is várják az érdeklõdõket, és korhû ruhákba öltözve nosztalgiafotózáson is részt vehet venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!