Friss hírek

2010.04.05. 11:46

Rablógyilkosság Cegléden - elõzetesben a gyanúsítottak

<p>Elõzetes letartóztatásba helyezett a bíróság a hétvégén két férfit, akiket egy még február végén történt, ceglédi gyilkossággal gyanúsítanak. A február 27-i gyilkosság után körülbelül egy hónappal, március végén egy ujjlenyomat vezetett el az egyik gyanúsítotthoz, aki végül megnevezte a társát is.</p>

Egy 66 éves ceglédi asszonyt még február 27-én találtak meg holtan, ceglédi otthonában. Kiderült, hogy megölték, illetve a rendõrök kutatás nyomait fedezték fel a házban. Több értékelhetõ nyomot is rögzítettek a helyszínelõk.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az adatgyûjtés közben merült fel egy 30 éves ceglédi férfi neve. Õt március második felében elõször tanúként hallgatták ki az ügyben. Napokon belül kiderült azonban, hogy az ujjlenyomata megegyezik azzal, amit a meggyilkolt asszony házában rögzítettek a helyszínelõk. Április 1-jén a férfit már gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, de elõször mindent tagadott. A kezdeti tagadás után azonban õszinte, feltáró vallomást tett és megnevezte a társát is.

A vallomás szerint italozás közben beszélte meg egy 26 éves, szintén ceglédi ismerõsével, hogy elmennek valahová betörni és pénzt szerezni. A másik férfit is kihallgatták, õ szintén beismerõ vallomást tett. azt mondta, hogy az áldozattól egy bankkártyát és kisebb összegû készpénzt vittek el, amit elfeleztek a társával.

Az ügyben a hétvégén rendelte el a bíróság emberölés miatt a két ember elõzetes letartóztatását - mondta a szóvivõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!