Friss hírek

2010.04.06. 19:01

Profi drogtermesztõt fogtak Debrecenben

<p>Profi marihuána-termesztõt fogtak a rendõrök a napokban Debrecenben.. A 38 éves férfi hétvégi házában 142 tõ kendert találtak. Hajdú-Bihar megyében korábban még sohasem találkoztak ilyen alapossággal és profizmussal a kábítószer-termesztésben. A házban komoly technikai berendezéseket használtak.</p>

A hõmérséklet, pára- és világításszabályozó berendezések mûködtetéséhez óriási energiára volt szükség. A ház villanyszámlája ötmillió forint volt - mondta el Tóth Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztályvezetõje a Független Hírügynökségnek kedden.

A férfit korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték embercsempészésért, közokirat-hamisításért, csalásért, és hatóság félrevezetéséért. A rendõrség indítványozta elõzetes letartóztatását. A tesztek kimutatták, hogy nem csak termesztõ, drogfogyasztó is volt. Azt még vizsgálják, mióta termesztett kábítószert, és milyen széles körben folyt az értékesítés. Ez határozza meg, mekkora büntetést kaphat majd. A férfi nem tett vallomást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!