Friss hírek

2010.04.07. 11:46

Önkéntes tárlatvezetõket toboroz a szegedi Móra Múzeum

<p>Önkéntes tárlatvezetõk jelentkezését várja a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Elsõsorban olyan emberek érdeklõdésére számítanak, akiknek van szabadidejük, és szívesen részt vennének egy egyhónapos képzésen, amely után fõként nyugdíjas csoportoknak tartanának tárlatvezetéseket- mondta a Független Hírügynökségnek Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense. Április 12-ig lehet jelentkezni.</p>

Már eddig is voltak önkéntesei a múzeumnak, de nem szervezett formában. Most azonban képzést is indít a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Az érdeklõdõk április 12-ig jelentkezhetnek a múzeum honlapjáról, a www.mfm.u-szeged.hu internetes oldalról letölthetõ jelentkezési lapon. Április 28-án kezdõdik az oktatás, és május 27-ig hetente lesznek órák. A vizsga után az önkéntesek elsõsorban nyugdíjas csoportoknak mutathatják majd be az intézmény látnivalóit.

A múzeum sajtóreferense szerint várhatóan 10-20-an jelentkeznek majd, valószínûleg többnyire egyetemisták és nyugdíjasok, nekik van ugyanis leginkább szabadidejük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!