Friss hírek

2010.04.05. 18:31

Olaszok építik Irak legnagyobb kikötõjét

<p>Egy hónapon belül megkezdi egy olasz konzorcium Irak legnagyobb kikötõjének építését a Perzsa-öböl partján - jelentette be hétfõn az iraki közlekedésügyi miniszter. A Fao városában épülõ kikötõt vasút köti majd össze a török határral, amelyet Irak a Szuezi-csatorna riválisának szán.</p>

Fao lesz a legnagyobb kikötõ Irakban - jelentette ki az iraki közlekedésügyi miniszter a városban tartott ünnepségen. Amer Abduldzsabbar Iszmail elmondta: egy olasz konzorcium lesz az építõ, de még nem közölték, milyen cégek vesznek részt a projektben.

Ez egy nagyobb, "száraz csatornának" nevezett beruházás része - közölte a miniszter. A kikötõt egy teljesen új vasútvonal köti majd össze Irak északi szomszédjával, Törökországgal. "Ez lehetõvé teszi áruk gyors, olcsó és biztonságos szállítását észak és dél között" - mondta Iszmail.

A 4,6 milliárd dolláros (körülbelül 900 milliárd forintos) project harminc éve a legnagyobb infrastrukturális beruházás Irakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!