Friss hírek

2010.04.08. 14:21

Nincs vevõ a toronyházra, április végén kiderülhet, hogy felrobbantják-e

<p>Nincs vevõ a nagykanizsai "szellemházra". A 48 lakásos, omladozó tízemeletest hiába ürítette ki az önkormányzat, így sem tudják eladni, úgyhogy valószínûleg felrobbantják az épületet. A város elsõ toronyháza negyven éves, és már az átadása után nem sokkal süllyedni kezdett. 72 millió forintért eladó, de senkinek sem kell.</p>

A rogyadozó épület kiürítése évekkel ezelõtt kezdõdött. Nagykanizsa elsõ toronyháza már a hetvenes években süllyedni és dõlni kezdett. A szerkezete megcsavarodott, a falak repedeztek. Az önkormányzat idõközben mindenkinek talált cserelakást, a lakókról gondoskodtak, az épületben most már csak két orvosi rendelõ mûködik. Hamarosan ezek is költöznek.

A rendelõket a szomszéd tízemeletesbe költöztetik, a süllyedõ épületet pedig valószínûleg lebontják. Vevõt ugyanis több versenytárgyaláson sem találtak rá.

A toronyházért 72 millió forintot (plusz ÁFA) kérne az önkormányzat, vagyis egy lakásért mindössze másfél milliót. Csakhogy az új tulajdonosnak a felújítást is vállalnia kellene, ami a legóvatosabb becslések szerint is több száz millió forintba kerülne. Három versenytárgyalás volt eddig, a legmagasabb ajánlat 62 millió forint volt, de azt nem fogadta el a város - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A város közgyûlése várhatóan április végén dönt a toronyházról. Pontosabban az épület bontásának lehetséges módszerérõl, idejérõl, ugyanis az értékesítésre és felújításra egyre kisebb az esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!