Friss hírek

2010.04.10. 11:51

Német turistákat szállító helikoptert sodort el egy lavina Kamcsatkán

<p>Hírügynökségi források szerint 16, a kamcsatkai körzeti katasztrófavédelem közleménye szerint 14 németországi turista, illetve háromfõs személyzet tartózkodott azon a helikopteren, amelyet magyar idõ szerint szombat hajnalban sodort el egy lavina Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól 50 kilométerre északra - jelentette az Ukranews. Eddig 9 túlélõt és 7 halottat találtak meg a mentõegységek.</p>

A német hódeszkásokat szállító Mi-8-as helikopternek helyi idõ szerint 13 (magyar idõ szerint 7) órakor kellett volna bejelentkeznie a légi irányításnál, ám a rádiókapcsolat megszakadt vele.. A mentõegységek nem sokkal késõbb a Dukum-hágó közelében, az egyik meredek hegyoldalon megtalálták a hóval borított, oldalára borult forgószárnyast.

A legfrissebb jelentések szerint eddig kilenc túlélõt mentettek ki, akik közül kettõt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Az összetört helikopterbõl további hét ember holttestét emelték ki. A többieket egyelõre eltûntként tartják számon.

Az eddigi feltételezések szerint a helikopter személyzete az egyik csúcs közelében leszállva akarta kitenni a hódeszkázás extrém változatát kedvelõ turistákat, amikor a rotorok vibrációja lavinát idézett elõ, ami felborította és részben maga alá temette a jármûvet és a benne tartózkodókat.

A helyszínen tovább folyik a kutatás, és megkezdõdött a baleset körülményeinek vizsgálata is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!