Friss hírek

2010.04.09. 13:46

Nem vallották be jövedelmüket és adót sem fizettek

<p>Külföldrõl behozott haszongépjármûvekbõl származó jövedelmük után nem fizették meg az általános forgalmi adót, és kiderült, hogy a társasági adó megfizetését is elmulasztották azok a kecskeméti cégek, amelyek ellen a vám és pénzügyõrség csaknem százmilliós csalás miatt nyomoz - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Némedi V. Éva, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.</p>

A három kecskeméti cég képviseletében járt el két férfi, akik az Európai Unió más országaiból haszongépjármûveket hoztak Magyarországra, majd azokat eladták, az ebbõl származó bevételüknek azonban csak egy részét vallották be és csak azután fizettek áfa-t. A nyomozás eddigi adatai szerint ez több éven keresztül így folyt, amivel összesen 32 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek.

A nyomozás során beszerzett további dokumentumok, számlák vizsgálata és a szakértõi vélemény szerint a három társaság az áfa-csaláson túl összesen több mint 64 millió forint társasági adót sem fizetett be.

A két férfi szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!