Friss hírek

2010.04.13. 19:41

Nem mond le az OVB elnöke

<p>Nem látja okát annak, hogy lemondjon - ezt mondta az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke a testület keddi ülésérõl elmenõben. Szigeti Péter újságírók elõtt közölte: meghallgatta az OVB-tagok véleményét a vasárnap történtekkel kapcsolatban, és ezek alapján nem gondolja úgy, hogy akár neki, akár a választási szervek más vezetõjének le kellene mondania.</p>

Az országgyûlési választások elsõ fordulóján egy törvénymódosítás miatt késõ éjszakáig húzódott a voksolás. Szigeti Péter szerint az igazolással szavazásra végrehajthatatlan törvényt alkotott az Országgyûlés, ez okozta a torlódást.

Az OVB elnöke korábban sajnálkozását fejezte ki, amiért hosszú sorok kígyóztak az igazolással szavazásra kijelölt szavazókörök elõtt vasárnap. Mint mondta, szavazókörönként átlagosan 6-1200 választó járul az urnákhoz; ehhez adódik hozzá az igazolással szavazók száma, amely néhol a kétezret is elérte. Szigeti Péter emlékeztett arra, hogy az otthonuktól távol szavazók nyilvántartásba vétele és az igazolás ellenõrzése idõigényes, amit a jogalkotónak elõre kellett volna látnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!