Friss hírek

2010.04.18. 19:06

Nem áldozhatott a tempolmban az MSZP-s jelölt - RTL Híradó

<p>Nem áldozhatott az újpalotai templomban vasárnap a helyi szocialista képviselõjelölt. Hetyei László a misén sorba állt, de egyedüliként nem kapott szent ostyát az áldozáshoz. A káplán elismerte: nem engedte áldozni a szocialista képviselõjelöltet, magyarázatot azonban nem adott erre - hangzott el vasárnap az RTL Híradóban.</p>

Nemkívánatos abban a templomban, ne menjen többet oda - állítólag ezt mondta telefonon Hetyei László szocialista képviselõjelöltnek a nemrég felszentelt újpalotai templom káplánja, még egy hete.. A politikus ennek ellenére vasárnap is elment, ahogyan a templom megnyitása óta mindig. Szeretett volna áldozni is, ahogy eddig minden alkalommal. Sorba is állt, ám ostyát most nem kapott. Így nem áldozhatott.

"Úgy érzem, politikai diszkrimináció történt. Mindenki kapott ostyát, csak én nem" - mondta Hetyei László. A képviselõjelölt szerint megalázta a pap, több száz ember elõtt. Azt mondja: semmilyen indokot nem tud, ami miatt megtagadhatták volna tõle az áldozás jogát. A politikus szerint a pap nem indokolta meg, miért nem áldozhatott.

A templom káplánja telefonon elismerte, hogy valóban nem adott ostyát a szocialista politikusnak. Azt mondta: indokait négyszemközt elmondta a képviselõjelöltnek, nyilatkozni azonban nem akart errõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!