Friss hírek

2010.04.16. 18:16

Megtisztították a Megváltó Krisztus szobrát Rióban

<p>Megtisztították a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobrot - közölték pénteken a brazil nagyváros hatóságai. Ismeretlen graffitisek firkálták össze a harminc méter magas Megváltó Krisztus-szobor fejét valamint szélesre tárt karjait, miután a sok esõ miatt ideiglenesen lezárták a szoborhoz vezetõ utakat.</p>

A világ egyik legismertebb szobra 8 méteres talapzaton áll, a széttárt karok teljes szélessége 30 méter. A Megváltó Krisztus szobra a 704 méter magas Púpon, azaz a Tijuca Nemzeti Parkban emelkedõ Corcovado-hegyen áll. A szobor Brazília leglátogatottabb mûemléke: évente csaknem kétmillió turista keresi fel.

Bernardo Issa, a Tijuca Nemzeti Park vezetõje azt mondta, hogy a vandálok a riói erõszakról és a megoldatlan bûntényekrõl fújtak fel szövegeket. Egy gúnyos mondatot is festettek az egyik karra, azt, hogy "ha nincs itthon a macska, cincognak az egerek" .

"Elég nagy területen firkálták össze a szobrot. Nem számítottunk ilyen gyáva tettre" - mondta Bernardo Issa. Hozzátette: a történtek miatt biztonsági õrökre illetve kamerákra lesz szükség. Kedd óta zárva vannak a Corcovado-hegyen álló, felújítás alatt lévõ szoborhoz vezetõ utak a közlekedést akadályozó földcsuszamlások, kõomlások, letört fák miatt. A brazil nagyvárosra évtizedek óta nem tapasztalt mennyiségû esõ zúdult az elmúlt hetekben, és emiatt csaknem 250 ember halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!