Friss hírek

2010.04.28. 12:56

Megnyílt a megújult Repüléstörténeti Kiállítás

<p>Ötvenkét különbözõ légijármûvet nézhetnek meg az érdeklõdõk a Magyar Mûszaki és Közlekedési Múzeum szerdán megnyílt, megújult Repüléstörténeti és Ûrhajózási Kiállításán. Egyebek mellett munka- és sportgépeket, motoros és motor nélküli repülõket lehet megnézni - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Attila, az intézmény repülési muzeológusa.</p>

A Repüléstörténeti és Ûrhajózási Kiállítás 1985-ben, a magyar motoros repülés 75. évfordulóján nyílt meg a Petõfi Csarnokban, télen azonban minden évben bezár, mert nincs megfelelõ fûtés. Idén ünnepeljük a 100. évfordulót: Adorján János magyar pilóta 1910. január 10-én elsõként emelkedett fel a Libellével, az elsõ magyar tervezésû és kivitelezésû repülõvel.

A látogatók 52 légi jármûvet- repülõket, helikoptereket- tekinthetnek meg, köztük a Libelle hiteles másolatát, valamint a Junkers F13-at, a világ elsõ fémszerkezetû polgári repülõgépét is és idõsebb Rubik Ernõ motoros és vitorlázó repülõgépeit is. Ezeken kívül munka- és sportgépeket motoros és motor nélküli repülõket lehet megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!