Friss hírek

2010.04.06. 13:16

Megint vitára hívja az MDF a miniszterelnök-jelölteket

<p>Az eredetileg tervezett kampányzáró rendezvény helyett ismét vitára hívja a pártok miniszterelnök-jelöltjeit csütörtök délelõttre az MDF. Ha elbújnak a vita elõl, azzal azt bizonyítanák, hogy nem tisztelik a választókat és valójában nincsenek válaszaik az ország fontos kérdéseire - mondta kedden újságíróknak Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt szóvivõje Budapesten. Pusztai Erzsébet pártigazgató szerint a többi párt eddig azért tért ki a vita elõl, mert tudják, hogy Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje a legfelkészültebb és a legtapasztaltabb.</p>

Az MDF két politikusa Orbán Viktor (Fidesz), Mesterházy Attila (MSZP), Vona Gábor (Jobbik) és Bokros Lajos életrajzából emeltek ki adatokat a sajtótájékoztatón, ezek szerintük bizonyítják, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltjének van a legtöbb szakmai és élettapasztalata.

Pusztai Erzsébet szerint Bokros Lajos "több országot megmentett már az államcsõdtõl", dolgozott a jegybanknál, vezette korábban az Állami Vagyonügynökséget és a tõzsdét, valamint pénzügyminiszter volt. A Közép-Európai Egyetem professzora, ahol most is tanít, és európai parlamenti képviselõ. "Emellett fel tudja venni a kesztyût a szélsõjobbal" - tette hozzá. Orbán Viktor, Mesterházy Attila és Vona Gábor útja ezzel szemben az egyetemrõl szinte egyenesen a politikába vezetett, "valódi munkahellyel járó komoly munkatapasztalattal nem nagyon büszkélkedhetnek" - mondta.

Pusztai Erzsébet szerint a többi párt miniszterelnök-jelöltje nem mer leülni vitázni Bokros Lajossal, és gyávák ahhoz, hogy megvédjék saját programjukat egy felkészült szakemberrel szemben.

Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivõ azt mondta: a választóknak joguk van megtudni, hogyan állnak helyt egy nyílt vitában a politikai vezetõk. Bokros Lajos nem ellenségekkel, hanem ellenfeleivel szeretne vitázni, és az MDF a demokráciáért száll síkba a kezdeményezéssel - fogalmazott.

Az MDF eredetileg csütörtök délutánra tervezte kampányzáróját. Ehelyett aznap 11 órára várják vitázni a miniszterelnök-jelölteket egy fõvárosi helyszínre, részleteket ezzel kapcsolatban késõbbre ígértek a pártnál.

Az MDF korábban is kezdeményezte már a miniszterelnök-jelöltek vitáját, de a pártok eddig nem tudtak megállapodni a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!