Friss hírek

2010.04.23. 12:46

Még szûk tíz napig látogatható a Földi paradicsom címû kiállítás

<p>Május 2-ig látogatható a Magyar Nemzeti Galéria Földi paradicsom címû kiállítása. A tárlat záró hetében meghosszabbított nyitva tartással és változatos tárlatvezetésekkel várják a látogatókat: április 29-e és május 2-a között este nyolc óráig látogatható a kiállítás. A tárlatvezetéseken a belépõjeggyel ingyen részt lehet venni- tájékoztatta az intézmény a Független Hírügynökséget.</p>

A földi paradicsom az emberiség örök víziója és vágyálma a tökéletességrõl, a természetrõl, az emberek közötti harmóniáról. A február 6-án nyílt és május 2-ig látogatható tárlat 53 mûvésztõl válogatott 102 darabja mind ebbe a tematikus körbe tartozik.

Rodin, Bourdelle, Marino Marini, Giacometti, Henry Moore szobrai, Monet, Degas, Renoir, Chagall festményei, Modigliani, Matisse és Lipschitz grafikái sok más kiváló alkotással együtt öt nagy tematikus egységben mutatják be a modern mûvészet mestereinek földi paradicsomot megidézõ vízióit.

Az alkotások a magyar származású Elizabeth és Alexander Kasser, illetve az 1969-ben létrejött Kasser Mûvészeti Alapítvány gyûjteményébõl valók. A kiállítást 2010. május 2-ig lehet megnézni a Magyar Nemzeti Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!