Friss hírek

2010.04.04. 10:06

Még általános iskolába jár a horvát tini kismama

<p>Alig 14 éves, de már anyuka egy horvát diáklány. A Vecernji List és a 24 Sata címû helyi lapok vasárnapi internetes oldalukon közölt cikkekbõl kiderül, hogy a kaproncai (Koprivnica) tini nem is tudott arról, hogy állapotos. Csak akkor döbbent rá, amikor már túl késõ volt. Így kihordta a babáját, akit február végén, császármetszéssel hozott világra. A lány még általános iskolába jár, a nyolcadik osztályt végzi. Anyja pedig 33 éves lett nagymama. Az újszülött a Viktorija nevet kapta. Az apa egy 16 éves fiú, akit a lány "kisgyerek kora óta ismer."</p>

A beszámolók szerint a tini kismama ügyesen viseli gondját a babának - korábban két húgát is fõleg õ látta el. Anyja nem dühös lányára, amiért ilyen korán szült. Azt mondta: ma már a gyerekek korábban élnek szexuális életet. A kislány azt mondta, hogy tanárai és osztálytársai is megértõek voltak vele. Az újszülöttet egyébként gyámság alá helyezték, mivel az anyja kiskorú, a nagymama pedig felügyelet alatt áll. Az asszonynak ugyanis tavaly súlyos autóbalesete volt. Hónapokig kórházban feküdt. Ez idõ alatt lett terhes a lánya is, a kórházban mesélte el neki, hogy babát vár.

A két lap azt is megjegyzi, hogy egy kaproncai szakmunkásképzõben is bébi-boom várható. Információik szerint a középiskolában legalább 18 diáklány vár babát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!